FRITIDSBANKENVAD ÄR FRITIDSBANKEN?


På Fritidsbanken lånar du sport- och friluftsutrustning gratis i 14 dagar.

Fritidsbanken är som ett bibliotek, fast med sport- och friluftsprylar. Här kan man låna utrustning för en aktiv fritid, som t.ex. skidor, skridskor, inlines, flytvästar, tält, bollar av olika slag, klubbor, fiskespön, fotbollsskor, hjälmar, stormkök och mycket mer.

LÅNA UTRUSTNINGPå Fritidsbanken kan man låna allt från en komplett slalomutrustning och innebandyklubbor till flytvästar och tremannatält. Alla får låna och allt är gratis – det ruckar vi aldrig på. Utrustningen är begagnad, men oftast i väldigt fint skick. Lånetiden är 14 dagar och tanken är att man enkelt ska kunna prova på olika fritidsaktiviteter utan att det kostar något.


Den som vill låna saker på Fritidsbanken uppger sitt namn och mobilnummer, svårare än så är det inte. Du får ett sms som bekräftelse med en länk där du kan se vad som är lånat och när det senast ska returneras. Observera att vi kan neka att låna ut viss utrustning till minderåriga utan målsmans tillåtelse. I så fall är det främst kopplat till säkerhet. Utrustningen lånas i befintligt skick och låntagaren ansvarar själv för att den uppfyller säkerhetsrekommendationer, även om Fritidsbanken så långt det är möjligt strävar efter att den utrustning vi lånar ut är i bra skick.

Till vissa artiklar rekommenderar vi att man använder skyddsutrustning såsom hjälm, knäskydd osv. Vi kan dock inte garantera att vi har alla önskade tillbehör i lager och kan inte ta ansvar för eventuella följder av detta.

Vårt mål är att utrustningen ska användas så länge som möjligt. Det innebär att vi inte kommer med ersättningskrav om något går sönder. Självklart ska utrustningen hanteras på tillbörligt sätt och inte vårdslöst, men följs bara detta är det alltså ingen fara om något går sönder

AMBASSADÖRER

SKÄNKA UTRUSTNING

I förråd, garage och vindsutrymmen runt om i Sverige finns det mängder av sport- och friluftsutrustning som sällan eller aldrig används. Det kan vara skridskor som blivit urväxta, skidor som är för korta eller fotbollsskor som spelat sin sista match. Vi på Fritidsbanken tar tacksamt emot all utrustning och lånar ut den gratis, precis som ett bibliotek.


Om du har saker du vill skänka är det enklast att kontakta eller besöka oss. Du kan också lämna in dina saker i vår bod som finns på Återvinningscentralen i Vilhelmina.


Den utrustning som skänks till Fritidsbanken gås igenom noga. Om något är trasigt försöker vi att reparera det, annars lämnas det vidare till återvinningen efter att vi har plockat av eventuella reservdelar. Alla artiklar får ett id-nummer och registreras.

KONTAKT

Fritidsbanken


Telefon: 073 - 823 20 65

E-post: ame@vilhelmina.se