FOTOARKIVET


DET HÄR ÄR FOTOARKIVET


Vilhelmina fotoarkiv startade som ett Kulturprojekt 2003 och är idag en pågående verksamhet som en av Arbetsmarknadsenhetens arbetsverkstäder där personer i en lugn miljö kan få arbetsträning och praktik och i förekommande fall en tids anställning


Fotoarkivet vill erbjuda alla medarbetare och deltagare personlig trygghet, stabilitet och öppenhet. Vi strävar efter att hitta meningsfull sysselsättning utifrån den enskilda individens förutsättningar.

Fotoarkivet arbetar med att samla och digitalisera gamla bilder och genom denna insats räddas och bevaras bilder som senare tillgängliggör kommunens bildhistoria för intresserade och efterkommande släkten. Bilderna hos Fotoarkivet har donerats eller lånats ut av bland annat privatpersoner.


En grupp personer med god kunskap om Vilhelmina med omnejd utgör Bildminnesgruppen. Dessa träffas regelbundet för att tillsammans titta på bilder och identifiera människor, platser och andra fotoobjekt. Skulle du vara intresserad av att delta är du välkommen att höra av dig till Fotoarkivet.

2.


Bilderna redigeras i Photoshop. Vi redigerar bort fläckar, prickar och annat som ofta finns på gamla fotografier. Vi förbättrar i många fall även exponering och kontrast.

3.


Bilderna organiseras och läggs upp på Fotoarkivet med olika taggar som kategoriserar fotografierna, med syftet att det ska bli enkelt att leta och finna.

1.


Vi samlar in bilder från privatpersoner och företag. Vi behåller inte bilderna utan lånar dem för skanning. Vi skannar vanliga pappersfoton och negativ.

BESÖK FOTOARKIVETKONTAKT

Anna-Leena Danielsson


Telefon:070 - 237 13 73

E-post: anna-leena.danielsson@vilhelmina.se

HAR DU BILDER ATT DELA MED DIG AV?


KONTAKTA OSS!